Wędliny
Polędwica wiejska

Polędwica wiejska to wyrób bardzo wysokiej jakości. Polędwicę pozyskuje się z trzody wiejskiej, która hodowana jest przez okolicznych rolników. Na smak i aromat polędwicy ma wpływ to, że trzoda hodowana jest w dobrych warunkach i jest dobrze odżywiana.

Schab po obrobieniu leżakuje w zalewie z peklosoli przez dwa tygodnie. Po czym jest poddany długotrwałemu procesowi wędzenia drzewem olchowym.

Mięso wędzi się w tradycyjnej wędzarni, która została wykonana z cegły szamotowej. Następnie parzy się je w kotłach  w odpowiedniej temperaturze. Polędwica, wyrabiana jest według ścisłej receptury. Dzięki temu każdy jej kawałek jest tej samej wysokiej jakości.

Polędwica wiejska to produkt zdrowy, nie zawierający glutaminianu sodu i fosforanów.
Z 115 g mięsa powstaje 100 g gotowego produktu.

Inne produkty z tej kategorii